Daca esti in cautarea unui serviciu de gazduire web, mai jos iti prezentam un infografic cu 10 lucruri care fac un serviciu de web hosting sa fie excelent.
Performanta:
Uptime 99.99% – asigura-te ca providerul de hosting cu care vrei sa inchei un contract iti garanteaza un uptime de 99.99%. Daca uptime-ul garantat este de doar 99.90%, inseamna un downtime de 10 minute pe saptamana… Nu este bine! Schimbati firma!
Page Speed – testeaza viteza de incarcare a serverului si asigura-te ca obtii un timp de incarcare mai mic de 1 secunda. Daca site-ul tau se incarca in mai mult de 1 secunda, deja risti sa pierzi vizitatori si clienti.
Trafic lunar si Email-uri – alege un pachet de gazduire web care iti ofera trafic necontorizat si casute de email nelimitate.
Preturi rezonabile:
Un serviciu bun de web hosting vine cu un pret de pornire de cel putin 2 euro / luna, un pret foarte mic pentru un business care vrea sa aiba o prezenta online.
Domeniu gratuit – majoritatea providerilor de web hosting ofera odata cu activarea unui serviciu de web hosting si un domeniu gratuit. Daca esti incepator, un astfel de beneficiu este foarte important pentru tine.
30 de zile banii inapoi – Asigura-te ca providerul iti ofera o garantie de cel putin 30 de zile. Daca serviciul comandat nu este unul de calitate este important sa iti poti cere banii inapoi.
Taxe pentru reinnoire – este foarte important sa cunosti din momentul in care efectuezi comanda si taxele de reinnoire a serviciilor. Majoritatea providerilor din Romania iti vor oferi un serviciu foarte ieftin in primul an, insa la reinnoire poti fi surprins de noul abonament, moment in care, cei mai multi dintre clienti au tendinta sa se mute la alta firma de hosting, ceea ce implica stres si munca suplimentara.
Suport si Addon-uri:
Suport 24/7 – toti providerii de web hosting promit clientilor un suport tehnic impecabil, oferit non stop. Asigura-te insa ca timpul de raspuns pentru solicitarile tale de suport este de maxim 10-20 minute. Este recomandat sa alegi un provider care ofera si suport telefonic, intrucat unele probleme nu pot astepta cateva ore.
Informatii fiscale – asigura-te ca pe site-ul provierului sunt afisate datele fiscale si datele de contact, altfel risti sa comanzi un serviciu de web hosting de la o firma care nu exista. De asemenea, poti face o verificare rapida dupa codul fiscal pe site-ul mfinante.ro pentru a afla informatii complete despre firma respectiva.
cPanel – intreaba providerul daca iti ofera acces cPanel, iar daca nu beneficiezi de acest panou cel mai probabil negociezi cu un provider foarte slab si o sa ai probleme in momentul in care o sa vrei sa migrezi catre un alt serviciu de hosting.
Clienti Existenti: Solicita providerului o lista cu clientii care deja utilizeaza serviciile lor de hosting. In acest fel poti sa iti faci o idee mai clara despre calitatea serviciilor oferite de acestia.