Site-ul este “cazut”.
Ai modificat ceva in setarile site-ului in ultima perioada? Alterarea unor parametrii ai site-ului pot cauza probleme, chiar daca nu imediat.
Cum poti verifica? Incearca sa te conectezi la website prin FTP. Daca functioneaza conexiunea cel mai probabil problema este una interna, cauzata de modificari in structura interna a site-ului.
Ce poti face? Poti incerca sa vezi ce inseamna mesajele de eroare primite si apoi sa revii la o versiune anterioara stabila a site-ului, prin serviciul de back-up. Furnizorul tau de servicii de hosting trebuie sa iti ofere un back-up automat al site-ului, cea mai utila fiind versiunea salvata cu o zi inaintea aparitiei problemei. Clientii nostri beneficiaza de backup pe servere externe, informatiile fiind salvate timp de 10 zile.
Site-ul se incarca greu.
Aceasta se poate intampla din cateva cauze:
1. Celelalte site-uri gazduite pe acelasi server cu al tau consuma mai multe resurse decat ar trebui sau spatiul alocat tie la contractarea serviciilor este prea limitat. Cu alte cuvinte, “este o inghesuiala mare” pe server, lucru care determina intarzieri in incarcarea tuturor site-urilor de pe acel server.
Ce poti face? Poti cere un raport furnizorului tau de servicii de hosting sau migrarea pe un alt NOD mai liber.
2. Site-ul tau consuma foarte multe resurse mai ales procesor – fie pentru ca nu a fost optimizat corespunzator de programator, fie ca tehnologia serverelor puse la dispozitia ta este invechita;
Ce poti face? Dezactiveaza plugin-urile pe care nu le folosesti si care incarca inutil site-ul. Si verifica resursele serverului tau in panoul de administrare (cPanel/WHM). Poti constata ca un script nu functioneaza corespunzator si trebuie oprit.
Ai prea multe limitari pe server.
Unii furnizori de servicii promoveaza oferte care suna foarte bine in teorie, insa in practica iti impun o serie de limitari de care poti incepe sa te lovesti in faza de implementare a website-ului. Din punctul lor de vedere, nu toti clientii folosesc la maximum resursele de care spun ca au nevoie in prima faza, insa de indata ce site-ul tau incepe sa creasca in trafic si resurse folosite, poti avea parte de surprise neplacute.
Ce poti face? Solicita furnizorului tau de hosting o discutie in cadrul careia sa-i prezinti planul tau de dezvoltare a site-ului si sa te asiguri ca vei avea parte de suportul si asistenta tehnica necesara pentru a face acest lucru. Cateva dintre aspectele care trebuie discutate sunt spatiul alocat pe server, traficul lunar estimat si eventualele modificari pe care ti le doresti la site-ul tau, in viitor.