De ce securitatea site-ului web este importanta pentru businessul tau?

securitatea site-ului web este importanta pentru businessul tau

In urma cu doi ani, Google a anuntat ca mai mult de 50 de milioane de site-uri din intreaga lume sunt infectate cu coduri malware. Anul trecut, acest numar a crescut cu 212%. Ce inseamna asta? Asta inseamna ca site-ul tau trebuie protejat. Stiai ca un alt site il poate infecta pe al tau si il poate face vulnerabil la atacuri?


Siguranta site-ului este esentiala pentru afacerea ta si iti prezentam cinci motive foarte bune care sustin aceasta idee. Securitatea site-ului inseamna incredere si competenta, este esentiala pentru optimizarea pentru motoarele de cautare, ajuta la evitarea falsificarii, previne exploatarea datelor clientilor si ofera protectie impotriva hacking-ului.


Protectia site-ului inspira incredere si competenta


Reputatia ta este in joc, deci trebuie sa fii demn de incredere. Clientii tai trebuie sa aiba incredere in tine pentru a-ti plati serviciile sau produsele, introducand informatii despre cartile de credit si alte date importante, astfel incat un nivel al securitatii adecvat este obligatoriu.
Daca clientii pierd increderea in afacerea ta, inseamna ca pierzi venituri. Daca ai vizitat un magazin online si exista un avertisment de securitate, probabil ca nu vei sta prea mult pe acel site. Din punct de vedere statistic, 99% din publicul tau ar face la fel. Este necesara o securitate de ultima ora pentru a impiedica acest lucru sa se intample.


Protectia site-ului este esentiala pentru SEO


Stiai ca poti fi pe lista neagra a motoarelor de cautare pe baza securitatii site-ului tau? Drept urmare, s-ar putea sa nu iti poti gasi site-ul in rezultatele obisnuite ale cautarii.


Cu cat iti ia mai mult timp sa remediezi problema, cu atat va dura mai mult pana cand site-ul tau isi va recastiga reputatia. Iar acest detaliu nu ar trebui ignorat, pentru ca 95% din traficul organic provine chiar de la motoarele de cautare. In plus, Google si majoritatea browserelor ne atentioneaza daca un site este securizat sau nu.


Siguranta site-ului tau te ajuta sa eviti clonarea


Gandestete la site-urile false ale IRS si la paginile Amazon care insala oamenii in fiecare an. Ele arata asemanatoare cu o pagina originala, dar au terminatii de domeniu ciudate. Site-ul IRS, de exemplu, se termina in sufixul .gov, insa site-ul clona poate afisa o extensie diferita. Site-urile de educatie sunt, de asemenea, deseori in atentia hackerilor care le cloneaza.


Protectia site-ului impiedica exploatarea datelor despre clienti


Companiile de gazduire, companiile de securitate, pluginurile si extensiile pot lucra impreuna pentru a proteja datele clientilor. Cele mai bune companii de securitate sunt cele care testeaza frecvent site-ul dvs. folosind ceva numit „hacking etic”. Hacking-ul etic are loc atunci cand compania de securitate testeaza sistemul tau de securitate pentru a vedea daca pot gasi gauri sau scurgeri pentru ca hackerii sa aiba acces. Hackerii si alti infractori doresc ca aceste date sa fure bani, identitati si sa efectueze alte crime informatice.


Securitatea site-ului ofera protectie impotriva hacking-ului


Un hacker poate sa iti infecteze site-ul cu ransomware, sa redirectioneze traficul in alta parte, sa infecteze vizitatorii cu malware, sa plaseze cripto-valutele care nu pot fi identificate, sa fure identitati si multe altele. Pachetele de securitate, pluginurile si extensiile depasite, lipsa de gazduire sigura si multe altele pot lasa site-ul tau vulnerabil la atacuri.


Merita sa investesti in securitatea site-ului tau. Curatarea site-ului, la urma urmei, este mai scumpa in timp, bani si reputatie decat protectia site-ului. Asigurarea site-ului tau poate dura cateva minute, in timp ce un proces de curatare poate dura ore, daca nu zile. Pierderea reputatiei tale prin intermediul motoarelor de cautare si a clientilor poate fi incomensurabila.


Alege o companie de gazduire buna pentru a te asigura ca site-ul tau este securizat, iar informatiile sunt criptate si protejate de hackeri.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu